ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ

 

 

 

 

"Μετά τη συμμετοχή μου στην πρώτη έκδοση του The Lab το 2012 , ήθελα να καταγράψω τις σκέψεις και τις εμπειρίες μου . Δείξτε υπομονή , αφού αυτές είναι καταγεγραμμένες σε ένα μοτίβο που ακολουθεί τη ροή μιας συνείδησης. Μπορεί να είναι λίγο χαοτικό ή να μοιάζει με καταχώριση στο προσωπικό μου ημερολόγιο , ​​αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω όσο το δυνατόν συνεκτικό.

 

Το The Lab παρέχει σε νέους μια πρακτική εμπειρία σχετικά με το τι απαιτείται για τη διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ απο την αρχη . Σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις διάφορους ανθρώπους,με παρόμοια ενδιαφέροντα, που σαν σύνολο προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο το οποίο θα ενισχύσει την εμπειρία του κοινού.

 

Μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε σχετικά με το φόρτο εργασίας που απαιτείται για να φιλοξενηθεί ένα φεστιβάλ.

 

Παρατήρησα τον εαυτό μου να αποκτά μια καινούρια εκτίμησή για πράγματα που ,πριν απο το The Lab, δεν λάμβανα υπ' όψιν, όπως οι μαύροι καμβάδες , οι υφασμάτινες ταινίες ,  τα δεματικά καλωδίων, καθώς και η επαναχρησιμοποίηση του ο,τιδήποτε υπήρχε στη διάθεσή μας με σκοπό τη διακόσμηση .

 

Αυτό που με εξέπληξε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου ήταν το πόσο προσιτοί ήταν οι διοργανωτές στο να συζητήσουν και την μοιραστούν εμπειρίες του παρελθόντος τους , σχετικά με κρατήσεις , τιμές εισιτηρίων, γραφειοκρατία. Και είχαν πολλές ιστορίες να πουν!Είχαμε συζητήσεις πίνοντας καφέ; Πολλοί καφέδες και πολλή πίτσα . Ένα άλλο πράγμα που βρήκα εξαιρετικό ήταν το πόσο ανοιχτοί ήταν και το πόσο μας ενθάρρυναν να τους στείλουμε σχόλια και προτάσεις για τη βελτίωση του φεστιβάλ . Διότι πρόκειται άλλωστε για μια συλλογική δουλειά ,κάτι που ήταν εμφανές .  

 

Εν κατακλείδι,το The Lab , ήταν σίγουρα κάτι που άξιζε τον κόπο μου , επιτρέποντας μου να ρίξω μια κρυφή ματιά στη διαδικασία που προηγείται της δημιουργίας ενός μουσικού φεστιβάλ."

 

Ελένη - Labster 2012